När livet är perfekt för en stund.

Jag läste någonstans något klokt. Det stod: låt ditt liv vara sprunget utifrån vad du är FÖR inte vad du är EMOT. Och det känns viktigare än någonsin nu. Framför allt för dom som upplever att allt kaos i världen kryper för nära inpå under huden och det blir för tungt. Ja nästan svårt att hantera. För egen del just nu måste jag tänka på den klassiska bilden från flygplan och syrgasmasken. Jag sätter först masken på mig själv för att överhuvudtaget orka bära andra. Och det gör jag genom att göra må saker som ger mig frid och fred. Tex som nu att hålla upp lite god olivolja från Italien som jag fick av min vän Cristina och lite vinäger som jag fick av min son Isak. Surdegsbröd med walnötter från bagerier runt hörnet och Himalaya salt.

IMG_2510.jpeg

Och och sen sitta här och försöka njuta och inte tänka på något negativt överhuvudtaget. Oroa mig för världen och försöka rädda den för det kan jag göra om ca 20 min. Nu är det min tid för närvaro, njutning och drömma mig bort till medelhavets stränder en stund. Ljuset.
Det andra jag gör är att inte lägga så mycket fokus på att övertyga världen eller vara arg på den för allt jag är emot. Utan istället leva, andas och prata om allt jag är för i livet. För det mår jag så mycket bättre av.
Och just nu är det min syrgasmask. För annars blir det allt för tungt med allt det andra. Det andra finns ju kvar ändå. Kaoset.

Vår mamma och mormor sa, ” Föreställ dig att du är en stor grönsaksgryta och om du hela tiden öser ur den till andra utan att fylla på med nya grönsaker, vatten och buljong kommer det brännas vid.” Och det är så sant. Så nu sitter jag här och fyller på…

Önskar dig en fin kväll

Namaste, Malin

Föregående
Föregående

Ikväll är set MörkermånE

Nästa
Nästa

Att anvÄnda SEPARATION till kontemplAtion