En helg i järvsö

Påskhelgen spenderade jag och Martin i Järvsö. Jag skulle åkt ner till Småland men kände att Corona påvisade att det var bättre att hålla sig i trygga vatten så jag åkte till vårt andra hem mellan de blå bergen.

IMG_4485.jpeg
Surdegsbröd, tomater, färsk spenat och olivolja. Och Oliver från Mallorca.

Surdegsbröd, tomater, färsk spenat och olivolja. Och Oliver från Mallorca.

Min systerdotter Jennifer överraskade oss med nybakat surdegsbröd på morgonen så vi satt i solen och njut av naturen och den goda frukosten. Jag och Martin försöker laga mat utifrån de Blå zonerna just nu. Mycket för att jag saknar medelhavet och då får man ta medelhavsmat till sverige helt enkelt. I de blå zonerna på vår planet lever de längst i världen. Man har forskat runt detta och tror att det beror på maten, gemenskapen, ingen stress, daglig rörelse och att vakna på morgonen och känna att du har ett syfte. Jag följer just nu en familj på Ikaria som har en vin gård. Karimalis winery. Min dröm är att åka till dom och lära mig ALLT. Jag ska gå en liten matlagnings kurs dom har den 11 april. Häng på vetja!! Här har du en länk: Karimalis kurs.

Maten dom ska tillagas på kursen av paret Karimalis.

Maten dom ska tillagas på kursen av paret Karimalis.

Min syster Monica ringde och frågade om jag ville följa med till vår granne Anna Greta och ta ut hennes utemöbler. Det är ju så fina dagar och Anna Greta är ju äldre och kommer inte ut och träffa andra i dessa tider. Hon och hennes man bodde precis ovanför mig och Tommy när vi flyttade till Järvsö 1997. Hennes man var väldigt duktig på trädgårdsodling så jag lärde mig så mycket av dom. Klart jag ville följa med! Så på rejält avstånd besökte vi vår granne och såg till att hon nu kunde njuta av vårens soldagar.

Zeta håller koll på avstånden

Zeta håller koll på avstånden

Min moster Birgitta och hennes man Harry bodde väldigt nära oss i Järvsö. Min moster finns inte längre men Harry bor kvar i huset. Varje vår går jag ner och tittar på hennes blommor som kommer upp. Tex hennes vita blåsippor. Dom är så vackra! Mina gröna fingrar har jag fått av kvinnorna på min mammas sida. Jag älskar att hålla på i vår trädgård i Järvsö. Det är heltidsjobb men jag ÄLSKAR det. I år ska jag få använda Birgittas växthus. Lycka!!

Jag och Birgitta i Järvsö

Jag och Birgitta i Järvsö

Vit blåsippa

Vit blåsippa

Birgittas julros blommar för fullt

Birgittas julros blommar för fullt

Jag och mamma planterade om pelargonerna

Jag och mamma planterade om pelargonerna

Tillbaka i Stockholm står jag nu med en kaffekopp i handen och ser ut över Stockholm. Jag har blivit lite förälskad i Aspudden och Gröndal. Förorter som visar en tidsepok med mycket historia. Så nära stan men med närhet till vatten och natur. Den dagen jag och Martin flyttar ihop hoppas jag att vi flyttar hit. Ja tänk vad mycket jag har upplevt på 55 år. Allt från ”Sibirien” i Stockholm till Saltsjöbaden och Mallorca. Bara tre av de ställen jag bott på under mina år i den här världen. Och fler kommer det bli. Livet är långt om vi har tur och om vi dessutom tar hand om oss.
Kram Malin

IMG_4493.jpeg
Nästa
Nästa

Vad skulle kÄrleken gjort nu?