MorgoNens stilla njuTning

IMG_2419.jpeg

Just denna stillhet, att bara känna och lyssna på mitt eget andetag medan min blick vilar på ljuset eller det vackra som händer utanför mitt fönster, det är meditation för mig. Att känna smaken och värmen från min kopp te och inte tänka på någonting utan bara vara närvarande i det som händer i min närhet. Fåglarna som äter från fröhållaren utanför fönstret. Hästarna som går i snön i hagen lite längre bort. Att bara njuta av stillheten innan världen ber om min uppmärksamhet, det är bland det bästa jag vet.

IMG_2428.jpeg

Livet är ibland svårt och olika saker händer som påverkar oss starkt på olika sätt. Men oftast så är det inte så komplicerat när det kommer till livets normala flöde. Det som ofta gör det svårare än vad det behöver vara är alla våra tankar OM det som händer eller inte händer. Vår oro men också att vi ofta skyndar oss för fort fram och glömmer att ta in vad livet försöker ge oss. Som denna lilla stund med fåglarna som hungriga och tacksamma får i sig morgonens frukost. Jag hade ju kunnat slå på tv:n och dragits snabbt in i allt som sker utanför min plats här i Järvsö i stället. Men jag valde att sitta här en stund och andas och betrakta. Att få kraft.

I min värld är det så att livskraften finns i och och runt omkring oss. Hela tiden. Den finns för oss att tillgå när vi än behöver. Om vi bara stannar upp en stund. Och den kan bära oss men vi kan också dela med oss av den känslan resten av dagen om vi ger den en stund av vår uppmärksamhet så här på morgonen.

Livet är en berg och dalbanan det vet vi. Livet händer och ibland utan att vi kan göra ngt åt det. Men det är i pauserna mellan allt som händer i vårt liv som vi kan få kraften att orka. DET valet är alltid vårt eget att ta.
Var rädd om de stunderna.

Jag önskar dig en dag i närvaro. Namaste, Malin

Föregående
Föregående

Att anvÄnda SEPARATION till kontemplAtion

Nästa
Nästa

Narnia i järvsö